Manchester City, Liverpool, Tottenham, Manchester United, Diğerleri Tabloda Nerede Bitirecek?


Premier Lig sezonu Pazar günü sona erecek ve 20 takımın tamamı TSİ 11.00’de başlayacak.

Tablonun çoğu zaten nispeten taşa yerleştirilmiş, ancak üç farklı yerleşim için henüz İngiliz üst uçuşunda belirlenmemiş iki at yarışları var.

En önemlisi, elbette, şampiyonluk kazananı içindir. Liverpool’un Wolves’a karşı bir galibiyete ihtiyacı var ve Manchester City’nin son şampiyonları gasp etmesi ve üç sezonda ikinci lig şampiyonluğunu talep etmesi için Aston Villa’ya karşı puan kaybetmesi gerekiyor.

City, Villa’yı yenerek şampiyon olacak. City berabere kalırsa, İngiltere’nin en prestijli kupasını kazanmak için Liverpool’un berabere kalması ya da maçı kaybetmesi gerekecek. Liverpool ayrıca Wolves’a karşı bir beraberlik ve bir City kaybı ile unvanı çalabilir.

Yani, ihtiyaçları olan tek şey bir Şehir galibiyeti ve DraftKings’te bunun bedeli -600.

Genel olarak, City’nin spor bahislerinde beş sezonda dördüncü şampiyonluğunu kazanmak için -750 (%88 ima edilen olasılık)) oranı var. Bu oranlar, Liverpool bu haftanın başlarında Southampton’ı yenmek için arkadan gelmeden önce -1000 (%91 olasılık) kadar kısaydı.

Liverpool’un şampiyonluğu kazanma olasılığı, hafta başında +750 kadar uzun bir süre kaldıktan sonra +450 (%18) oldu.

Bu arada, ilk 4 ve Şampiyonlar Ligi sıralaması da final haftasına inecek.

Resimde: Manchester City’nin öne çıkan Riyad Mahrez. Fotoğraf kredisi: Getty Images aracılığıyla Tom Flathers/Manchester City FC.

Tottenham’ın geçen hafta Arsenal’e karşı kazandığı galibiyet anıtsal bir galibiyetti, ancak Spurs’ün hala Kuzey Londra’daki rakiplerinin geri adım atması gerekiyordu.

Gunners, Pazartesi günü Newcastle’da 2-0’lık bir maçta düz ve cansız görünerek mecbur kaldı.

Arsenal, sekiz gün önce Tottenham ile karşılaşmadan önce ilk 4’te bitirmek için -320 (%76) favori iken, bu oran, kaybettikten sonra kabaca -110’a (%52) gitti.

Spurs’ün Burnley karşısındaki galibiyeti – Arsenal’in L’si ile birlikte – bu oranların düşmesine neden oldu.

Gunners şu anda +1200 (%8) mağlubiyet alarak ilk 4’te yer alıyor. Bir galibiyete ve tablodaki son sıradaki Norwich City’ye Tottenham kaybetmeye ihtiyaçları var.

Arsenal teorik olarak Tottenham berabere kalırsa 2017’den bu yana ilk Şampiyonlar Ligi’ni yapabilir, ancak Premier Lig döneminde hiçbir takımın yapmadığı bir şeyi 15 golle kazanması gerekecek.

Dikkate değer son yarış, Avrupa Ligi için son otomatik kalifikasyonu belirleyen ilk 6 içindir.

Manchester United’ın Avrupa’nın en prestijli ikinci turnuvasındaki yerini garantilemek için Crystal Palace karşısında bir galibiyete ihtiyacı var. West Ham’ın Brighton’da berabere kalması veya kaybetmesi durumunda beraberlik yeterli olacaktır. West Ham galibiyetle, United berabere kalır ya da kaybederse maçı alacak.

United’ın altıncı bitirme olasılığı -500 (%83), bir hafta önce -390’a kadar düştü. West Ham’ın City’ye karşı 2-0 öne geçmelerine rağmen yine de bir puan aldıkları beraberlik sonrasında şansı arttı.

Łukasz Fabianski bir kurtardı Hammers’a bir puan kazandırmak için son dakikalarda Riyad Mahrez penaltı verdi. Avrupa Ligi’nde üst üste ikinci sezonlarını garantilemek için +425 (%19) underdog’dan +300’e (%25) düştü.

Bu makaleyi nasıl değerlendirirsiniz?